En meningsfyldt hverdag

I godt et halvt år har Nicklas fra Mikkelshøj haft en ekstra god grund til at komme ud af fjerene om morgenen. Han er nemlig i praktik på kirkegården ved Vedsted Kirke. Det giver ham en hverdag med kollegaer, vigtige arbejdsopgaver og succesoplevelser.

Når stierne på kirkegården og ved præsteboligen skal rives, er det Nicklas, der klarer sagen. På havetraktoren løser han sikkert og godt dagens arbejdsopgaver.

Kirkegårdsleder Lars Ziemann fortæller, at de er meget glade for praktikanterne fra Mikkelshøj. De er selvfølgelig god arbejdskraft, der løser nogle af dagligdagens opgaver – men at kirkegården som arbejdsplads kan være med til at fylde mening i de unge menneskers hverdag, giver også stor glæde for ham:

”Det er alfa og omega i enhver tilværelse at lave noget, man godt kan lide – også for udviklingshæmmede. Vi prøver at inkludere dem i det fællesskab, vi har her på arbejdspladsen. De skal også føle, de er en del af det.”

Samarbejdet med Vedsted Kirkegård har Mikkelshøj haft i 4-5 år, og flere tidligere beboere har også haft succes med en praktik. Det er nemlig et vigtigt mål for Mikkelshøj at forberede de unge mennesker på en tilværelse, der indebærer større grad af selvstændighed og socialt samspil.

Når Mikkelshøj har en beboer, som er egnet til praktik, holdes der et lille møde – med beboeren og kontaktpersonen – og så finder de sammen ud af, om det er noget vedkommende har lyst til og finder passende arbejdsopgaver.

Og spørger man Nicklas selv, er han rigtig glad for netop at komme ud og være en del af samfundet:

”Jeg kan rigtig godt lide mine praktikker ud af huset. Det er super godt, at jeg har mulighed for at slå græs og rive grus i min fritid.”

Mikkelshøj har også samarbejde omkring praktik med flere andre arbejdspladser i lokalområdet.